Leden 2017

Restaurace na Zvičině

27. ledna 2017 v 13:15 | Kkulina |  Recenze restaurací
Zdravím,

po našem ´´báječném´´ dopoledním běžkování jsme zašli do restaurace na Zvičině na oběd. Opravdu větší hloupost jsme udělat nemohli. Restaurace byla plná a stále chodili noví hosté, které musela obsluha slušně vyhazovat, protože již nebylo místo.

Listovali jsme v jídelním lístku. Minutky, které nabízí si pamatuju ještě jako malé dítě : Kuře s broskví, Kuře Indie, Steak se sýrovou omáčkou a slavná Směs Zvičina.

Syn si dal rybí prsty Smějící se, nic proti, miluje je, tak ať si dopřeje. Manžel si objednal onu slanou směs Zvičina a já kuře na indický způsob.
Bylo nám podezřelé, že ke každému stolu nosí nějak málo talířů a vždy se moc omlouvají, tak jsme se rozhodli vyčkat. To naše vyčkávání trvalo 1,5 hodiny. Manžel už byl opravdu mírně nervózní a syn nevěděl co roupama.
Po dlouhém čekání nám donesli talíře s jídlem, tedy jen klukům, a teď jsme to pochopili Smějící se
Špatně jim funguje tiskárna a tak se vždy v kuchyni objeví kuchaři jen nějaká jídla z objednaných !!!!! CO TO MÁ ZNAMENAT??? POKUD TO VÍM, ŽE TAKOVÁ CHYBA JE, PROČ SI NEVEZMU DO RUKY PAPÍR A TUŽKU ???

Servírka se zeptala, jetsli to jídlo teda ještě chci? Ano prosím, měla jsem obrovský hlad.

Zatím jsem ochutnala manželovo - hrůza, kde jsou ty časy slavné směsy Zvičina. Omáčka byla UHO a naprosto bez chuti. Syn si šmakoval, ale co si budeme povídat, na osmahnutých rybích prstech z fritézy se asi nedá nic moc pokazit.

Konečně dorazilo i moje jídlo. Nooo škoda slov, omáčka chutnala stejně jako ta manželova, což bylo zvláštní, protože měla jinou barvu Smějící se. Když je ale hlad, sní se, co je.


Takže Zvičina už není, co bývala..... Myslím samozřejmě jen restauraci..... Zvičina sama o sobě je nádherné místo

Ale zmrzlinové poháry prý dělají famóóóózní, takže +

Krásný den všem, Kkulina Líbající



Jeden chybný krok

27. ledna 2017 v 12:57 | Kkulina
S manželem jsme trošku sportovně založení Smějící se. Doma jsme vyhrabali asi 10 let staré běžky a rozhodli jsme i za syna, kterému je osm let, že půjdeme společně na Zvičinu běžkovat. Kubíkovi jsme běžky jen zapůjčili, ještě, že tak ....

Moc nadšený z našeho nápadu, jak kvalitně užít rodinný den, nebyl. Dojeli jsme zdárně na Zvičinu. Lidí bylo všude mraky. Nasadili jsme běžky a zvolili rozlehlé zasněžené pole před námi. Velký kus byla jen rovina, takže na naučení a zkoušku perfekt.

To jsem ale ještě netušila, že můj syn ty běžky nemá z půjčovny nijak ošetřené.

Vyrazili jsme, Kubík se ze začátku snažil, sice se více válel ve sněhu, než že stál na běžkách, ale i to celkem šlo. Neustále jsem se k němu vracela a obcházela ho ze všech stran, abych mu pomohla vstát. Za Boha mu nešlo vysvětlit, že ty hůlky, které drží v ruce, musí používat. Během cca 15 minut jsem na sobě začala pociťovat menší rozčílenost. Proč, když mu to tak hezky a v klidu vysvětluju, není schopný ty hůlky pořádně uchopit a opřít se o ně???? Prostě ne, rozhodnul se totiž, že cokoliv mu budu říkat, nebude absolutně vnímat. Prostě si pojede podle sebe. Ale každým dalším pádem začínal být víc a víc nazlobený. Manžel se jel trošku projet, protože zima byla opravdu velká. Kousek od nás už byl mírný svah dolů. V tom jsem viděla manžela jak se blíží zpátky k nám. Kopeček prý nezvládnul Smějící se. Na druhé straně byl opravdu mírný kopeček dolů, tak aby Kubík neskončil stejně jako manžel, zvolili jsme tuto trasu.
Dobrý nápad to nebyl.....
Kopeček jsme sjeli bez větších potížích, ale teď jsme potřebovali opět nahoru, a jak jsem zmiňovala hned na začátku, syn běžky neměl nijak ošetřené, takže, do kopečka to opravdu nešlo, udělal pohyb kupředu nahoru, sjel o obrovksý kus zpátky, takhle to pokračovalo opravdu dlouho. Celá ta dlouhá doba byla doprovázena slzami, křikem, rozčilováním jak z mé, tak synovi strany a manželovým smíchem, což našeho syna rozčílilo ještě mnohem víc. Běžky si okamžitě sundal, zahodil je a se slovy, že děkuje za nejhorší den na světě, odešel.

Takže tohle byl ten můj : chybný krok.
Krásný de všem

Tree of life Lázně Bělohrad

27. ledna 2017 v 9:49 | Kkulina |  Recenze restaurací
Zdravím,

zavolala jsem mamince, že bychom si mohli udělat hezký holčičí večer. Podrbat a výborně se najíst. Samozřejmě byla pro Smějící se.

Zajeli jsme si do Lázní Bělohrad do hotelu Tree of life. Jsou tam dvě restaurace - 1. Romantika a 2. Vernisáž.

Zvolila jsme tu druhou. Jde o teplý a studený bufet, který trvá od 18:00-21:00. Tři hodiny neomezené konzumace skvělého jídla, výborných salátu a luxusně vypadajících dezertíků.

Mým favoritem je celerový salát s ořechy, ale veřím, že si zde vybere každý. Hlavní chody jsou tvořeny ze 4 - 5 jídel, které obsahují i většinou ryby.

Cena za tři hodiny neomezené konzumace je 350Kč na osobu. No nekup to Smějící se


Pizzeria Alcione Praha 4

27. ledna 2017 v 9:32 | Kkulina |  Recenze restaurací
Zdravím,

byla jsme znovu na školení v Praze, nyní na Pankráci.

První večer jsem zašla do nákupního centra.

Čínské bistro, super, čínu a chilli zbožňuju. Objednala jsem si polévku Tom Kha Gai, výborná. Tu si mimochodem dávám i v čínské restauraci v Hořicích. Pokud jste z okolí, vřele doporučuju. Skvělé jsou smažené krevety, Paeneng Curry s opečeným kuřetem, kachna s thajskou černou omáčkou,.......

Druhý večer jsme zabloudila do restaurace Pizzeria Alcione. Servírka neměla moc radost, když viděla přicházet hosty Smějící se.
Podala mi jídelní lístek a já začala listovat. Nechtěla jsem moc experimentovat, tak jsem zvažovala kuřecí řízečky a nebo noky se sýrovou omáčkou. Poprosila jsem servírku o radu a doporučení, řekla mi : ,, No, řízek si můžete udělat doma, ale noky ne ´´ COŽE ????!!! Smějící seSmějící seSmějící se nijak jsem to nekomentovala, přeci jen jsem si jídlo chtěla objednat. Zeptala jsem se, jestli mi udělají řízečky s bramborovou kaší, prý došla, takže neudělají. Ok, v tom případě si dám a teď pozor.... NOKY

Za malou chvíli mi slečna donesla talíř s řízečky a se šťouchaným bramborem......Smějící se.
Snažila jsme se jí vysvětlit, že jsem ale chtěla NOKY, bylo to zbytečné, servírka si jela svou.

Dobrá, snědla jsem řízek a celá načichlá a naštvaná jsem odešla no hotel.

Poslední večer už jsem nechtěla riskovat, tak jsem zašla do bageterie an koprový krém a salát. Vše bylo v pořádku.

Za tři týdny odjíždím znovu. Pokud by někdo z vás měl tip na restauraci, kde dobře vaří, budu moc ráda. Krásný den všem, Kkulina Líbající



Restarace Baroque Dvůr Králové

11. ledna 2017 v 11:50 | Kkulina

Grilovaná zelenina se sýrem feta

Opět palec nahoru a hvězdičku s hvězdičkou za podávání jídla, nadání na vzhled pokrmů, které tu kuchaři servírují, mají jistě na 100%.

Před objednáním jsem se ptala slečny servírky, ´´ co všechno obsauje TATO grilovaná zelenina ´´, chudinku jsem zaskočila, až jsem si říkala, že jsem měla raději držet pusu…. J

Klasicky grilovaná zelenina - paprika, cuketa, cibule, mrkev, lilek,……, ozvláštněná sýrem fetou, ale bez jakékoliv přílohy ( i ta bageta by potěšila J)

Ochutnala jsem, jen si nejsem jistá, jestli všechna ta zelenina byla doopravdy grilovaná…Překvapený

· Pokud byla, tak byla zgrilovaná až až, což je obrovská škoda, chutˇza mě na jedničku, ale některá zelenina připomínala zeleninové chipsy. Co se týče lilku ( mimochodem se s tím setkávám velmi často ), přišel mi nedochucený a hořký….

· Pokud nebyla všechna, tak parádní nápad nakombinovat zeleninové chipsy s grilovanou zeleninou JJJ


Já osobně bych k takto připraveným jídlům postavila na stůl k hostovi olivový olej, klidně i ochucený….




Bramborový krém s houbami a chilli olivovým olejem


Krém byl naprosto vynikající, perfektně doladěný chilli olejem. Nevím, jestli byl zjemněn smetanou, ale ta chuť spojená s chilli byla vážně skvělá. I když šlo o krém, malé kousíčky brambor byli v polévce cítit, což nebylo vůbec na škodu.

Bohužel houby v polévce, v tomto případě naprosto špatná volba :

1. Neočištěné, po ochutnání mi křoupali mezi zuby

2. Naprosto bez jakéhokoliv dochucení

3. Hořké


Shrnuto a sečteno - tyto houby už nikdy nikam !!!

Kulajda
Výborná polévka, neuvěřitelný nápad dát do žampionu uvařit vejce . Chuť perfektní !

Na obědy sem chodím často, některá jídla jsou perfetní, některá trošku pokulhávají, ale když to vše shrnu - krásná restaurace, příjemná obsluha, jídlo v pořádku


Potrefená husa a RESTAURANT BRASSERIE LA GARE

11. ledna 2017 v 10:47 | Kkulina

Jeli jsme s přáteli na večerní Prahu, chtěla jsem je moc vzít do restaurace Fama, ale cesta byla pěšky ještě cca 10 minut a hlad byl silnější, po cestě se objevila Potrefená husa, tak jsme zaparkovali tam. Bohužel se mi vybil mobil, takže jsem nemohla pořídit fotodokumentaci.

Restaurace byla neuvěřitelná plná, čekali jsme cca 3 minuty, než nás usadili , místo bylo celkem dobré, obsluha fungovala výborně, byla opravdu sehraná a na nic jsme nijak výjimečně nečekali.

Ale - jídlo nebylo opravdu dobé - gulášová polévka, po které jsme všici zůčastnění navštívili vícekrát toaletu a zeleninové saláty, ketré nestáli opravdu za to, co stáli.Je na prachy

Můj: polníček , rukola, gorgonzola, ořechy, brusinky - první sousta byla dobrá, ale salát byl hodně dochucen olejem, takže po dalších soustech jsme cítila, jak mi začíná být v žaludku hodně těžko, nevěřila bych tomu, ale úplně se mi zprotivil.

Pánové si dali salát Caesar - zálivka nebyla tipická a salát chudínek mlel z posledního....
Co si budeme povídat - POTREFENÁ HUSA UŽ NENÍ BOHUŽEL TO, CO BÝVALA



Při návratu jsme se zastavili ve Francouzské restauraci, kam už jsme párkrát zavítali. Poradím Vám - pokud chcete ochutnat dokonalou cibulačku - zajděte si sem - je to RESTAURANT BRASSERIE LA GARE -

Nádherná stylová resturace s dokonalým jídlem, výborným pečivem a kupou sladkých dobrůtek.

Plným právem se prezentují jako DŮM FRANCOUZSKÉ GASTRONOMIE


Ten večer jsme si dali už jen chuťovky a byla to pěna z kozího sýra a kachní foie gras.

Jen si na to vzpomenu, ihned bych se tam vrátila.

Bar a restaurant FAMA

11. ledna 2017 v 10:41 | Kkulina



Byla jsem v Praze na školení, padl návrh zajet do centra, dřív tam prý byla úžasná hospůdka.Smějící se

Tak jsme si koupili lístky na metro a jelo se, směr Národní třída.

Našli jsme ji - restaurace FAMA tu pořád stojí. Když jsme vešli, byla jsem trošku zaskočená, byl tam dlouhý bar a nikde nikdo, jen chudinka zmrzlá servírka. Hned jsem se zeptala, jestli k nim vůbec někdo chodí a jak vaří, že pokud špatně, ať mi to raději řekne hned a my půjdeme o restauraci dál. Ujistila mě, že kuchyně vážně stojí za to a že se restaurace nacházi ve spodní části.

Ještě, že jsme zůstali !

Velice příjemná obsluha a to jídlo, no PÁNI, vážně to bylo vynikající. Začala jsme polévkou - krémová česnečka - chutnější jsem vážně ještě nikde neměla. Servírování polévky připomínalo starou školu, nejdříve talíř a v nerezovém džbánku polévka, kterou číšník přede mnou přímo naléval do talíře + polévku doplňovaly smažené cibulové kroužky.

Ty jsem si dala i jako předkrm. Chutnalo mi, ale raději mám obalované ve strouhance. K hlavnímu chodu jsem si objednala caesar salát - zálivka byla báječná - bylo v ní cítit přesně to, co tam má být. Perfektně upravené kuřecí maso, parmazán na plátky, opečené krutóny, luxusní slaninka a římský salát, ten působil opravdu čerstvým dojmem.

Kolegové ochutnali Hovězí tatarák, telecí steak a domácí hamburger


Tato restaurace byla opravdu prvotřídní, kdo by to byl řekl, restaurace v centru a naprosto perfektní večeře za super peníze.



Restaurace La Petite France

11. ledna 2017 v 10:30 | Kkulina


Na začátku prosince jsme se rozhodli, že si zajedeme na hory na nedělní oběd. První návrh - Špindlerův Mlýn, znělo to celkem dobře, nenapadlo by nás, že na začátku zimní sezóny bude většina restaurací zavřená…

Tak jedeme zpět a po cestě snad na něco dobrého narazíme J

Vrchlabí a restaurace LA PETITE FRANCE.

Restaurace působí velmi hezky, čistě, útulně, a to včetně toalety. Smějící se

Objednali jsme si hříbkový krém - hříbky byly na malé kousky, na rozdíl od jiných restaurací měly tyto houby chuť a nebyly hořké. Polévka chutnala opravdu velmi dobře a ano, píšu polévka, protože na krém byla opravdu velmi řídká. Při objednávání se šel číšník optat kuchaře, jestli polévka ještě je, takže je možné, že polévku naředili, aby bylo porcí víc. To ale nic nemění na chuti, ta byla opravdu skvělá.


K druhému chodu jsem si objednala kuřecí prso.

Nevím, jestli to třeba dělám jen já, ale pokud si doma připravuji kuřecí prsa, vždy odkrojím spodní část, dám si ji stranou, např.na omáčku nebo polévku.

Ale zde jsem dostala toto prso vážně celé, na to, že to byl velký kus masa, byl velmi dobře propečen, to se musí kuchaři nechat, ví, co dělá. Byla k tomu omáčka, trošku legrační bylo, když si kamarád dal vepřovou panenku a omáčku měl úplně stejnou.

Trošku nás zaskočila cena, která byla cca 1.500,-.

Celkově jsme byli spokojeni, ale to je vše, žádný mega super gurmánský zážitek to nebyl.